Wednesday, April 2, 2008

intoarcerea motorului in doi timpi

Malaguti este cunoscut ca producator de scutere dar in mai multe randuri si-a aratat intentia de a intra pe piata de motociclete.
Acum vreo 3 sau 4 ani italienii au prezentat o motocicleta minimalista echipata cu motorul de la Yamaha XT600 si realizata in doua versiuni: Cafe-racer si Climber. Pentru ca aceasta nisa a fost intre timp ocupata de CR&S VuN si Derbi Mulhacen, ba mai mult, Yamaha a renuntat la motorul de 600 racit cu aer, Italjet a ramas cu un concept-bike. La Salonul Moto de la Tokyo (nu Tokyo Motor Show) italienii au prezentat o noua versiune echipata de aceasta data cu un propulsor in doi timpi. Motorul in doi timpi de 250 cmc ar putea sa scoata vreo 50 de cai dar pentru a putea respecta baremele impuse de normele anti-poluare ar trebui sa adopte un sistem de injectie... complicata treaba.
Conform zvonurilor, noul model Malaguti ar ajunge pe piata anul viitor pe la 6500 Euro. La banii astia te cam apropii de un hornet, nu monster 696 ca sa nu mai vorbim de modele ceva mai ieftine precum Yamaha MT03, Suzuki SV sau Kawasaki ER6.
totusi... un fan al motoarelor in doi timpi ar da' banii astia dar fanii motoarelor in doi timpi ar prefera un racer nu un scramble ... PAREREA MEA!